СКРЪБНА ВЕСТ! Почина голямо име в българското кино – легендата Владо Трифонов

Свещ

Кинокритикът Владо Трифонов почина внезапно едва на 50 години. Тъжната новина съобщиха от Българска национална филмотека.

„С огромна мъка споделяме новината за внезапната кончина на Владо Трифонов – киновед, програматор на Филмотечно кино „Одеон“ и главен двигател на „Киномания“.

За нас, екипа на Национален филмов център, той беше личност, чиято ерудиция и компетентност вдъхваха респект, а с него като човек беше удоволствие да се работи. Ще го помним!“, споделиха от Националния филмов център.

„И Владо Трифонов си отиде. Душата, моторът, ангелът-пазител на филмотечно кино Одеон, на Киномания… Онова голямо, добро, упорито, инатливо, всеотдайно момче с енциклопедични знания за киното, безпределно вярно на хората, които го правят и на зрителите, за които той десетилетия наред мислеше и работеше като никой друг. Обичаме те, Владо. Оставяш чудовищна празнина“, сподели директорът на Българска национална филмотека Антония Ковачева.

Опелото ще се състои в петък, 6 октомври 2023 от 11.30 часа в храм „Св. Седмочисленици“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ