,,Възраждане“ си повярваха, пробват да свалят правителството на Денков. ИТН обявиха подкрепа

костадин костадинов

С вот на недоверие „Възраждане“ ще опита да свали правителството на акад. Николай Денков. Вече са започнали подписка сред депутатите, която се очаква да бъде внесена в парламента най-късно в петък, обяви лидерът на партията Костадин Костадинов.

Нужни са им подписите на една пета от народните представители, т.е 48 души. Точно толкова хора имат заедно с „Има такъв народ“, които са обещали подкрепа, обясни Костадинов. Преговори се водят и с БСП, които обаче искат да се допитат до структурите си.

„Вотът на недоверие ще бъде внесен заради цялостната политика на правителството в сектор енергетика и унищожаването на българската въглищна индустрия“, обясни Костадинов.

За свалянето на правителството са нужни гласовете на повече от половината депутати. Затова на „Възраждане“, БСП и ИТН ще им трябва и някой от (не)коалиционните партньори ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да гласува против общото им правителство, предава 24 часа.

Това ще е втори вот на недоверие за правителство на ПП, след като кабинетът на Кирил Петков бе свален така през юни 2022.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ