Кошмар! Известен лекар набеден за смърт в Мизия: Лъжи, заплашват ме. Това е тормоз

лекар

Ветеринарят от Мизия Илиян Личков, който бе набеден от недоволна клиентка за смъртта на нейното куче, излезе с позиция по повод обвиненията. Той е категоричен, че твърденията на жената не отговарят на истината. Освен това, той обвини жената във виртуален тормоз – след случая на телефонния му номер завалели заплахи и обиди.
Припомняме, че в понеделник Цветослава Лазарова обяви пред репортер на агенция BulNews, че д-р Личков, поради небрежност, е причинил смъртта на нейното куче, порода Американска Акита.

След случая медията се свърза с ветеринарния лекар и коректно публикува и неговата гледна точка. Той обаче излезе и с официална позиция по казуса.
Вижте я:

Знам, че загубата на близък човек или домашен любимец е силно емоционално състояние, повлияващо човешките действия и замъгляващо разсъдъка, но това не дава правото на никой да се превръща в сипещ лъжи и обиди нечестивец към човек, който се е опитал да помогне.
Искам да разкажа подробно и точно онова, което се случи. Първата лъжа – Цветослава Лазарова никога не е идвала при мен, аз даже не я познавам. Втората лъжа – Цветослава Лазарова лъже, че кучето и е идвало при мен на 28.09.2023 г. Третата лъжа – кученцето не е било с кървава диария.
На 29.09.2023 г. ми се обади по телефона мой братовчед и ми каза, че кученцето им е повърнало един път и иска да го прегледам. Дойде в моята амбулатория и от анамнезата стана ясно, че животното е повърнало еднократно храната, която е изяло, иначе си е в добро общо състояние. При прегледа се установи само леко повишена температура 39.5 без промяна в общото състояние. Лечението, което приложих, е симтоматично и подходящо за кучета с гастроентерит – деган, квамател, менбутон и аналгин, като казах да коригират и диетата с по-лека храна.
На другата сутрин дойдоха отново с кученцето, като казаха, че е повърнало еднократно през нощта, но сутринта си е яло и не е повръщало. Продължихме терапията със същите лекарства и се разбрахме ако се появи диария да дойдат да направим тест за парвовирусен гастроентерит. Собствениците са звънели на 01.10.2023 към 2.30 – 3.00 часа на личния ми телефон, но имаме малко дете на 1 годинка и си изключвам звука нощно време. Не зная с какви симптоми и как точно е починало кученцето, но разбрах, че нещо се е случило когато започнах да получавам обиди и заплахи по телефона и по вайбър. Започнаха да ми пишат непознати хора… убиец… боклук…
Макар, че на същите хора преди 2 години спасих другото им куче, което беше почти умряло, това е тяхната НЕ-благодарност и човещина.
От какво точно е починало животното може да се каже само след направена аутопсия и взети проби за доказване на евентуална парвовирусна инфекция, категорично твърденията на Цветослава, че други колеги са поставили диагноза парвовирусен гастроентерит по телефона, е най-малкото непрофесионално и неетично от тяхна страна.
Относно поста на стопанката… Тези злобни, дребнави и лъхащи на простотия лъжи и обвинения, могат да бъдат изказани само от човек с ниска образователна култура и много нисък статус в обществото, смятам, че това е достъчно за да се разбере, че с елементарно и злобно мислене не се гради проспериращо общество, а само деградиращо такова.

С уважение: Д-р Илиян Личков – ветеринарен лекар



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ