След месец: Глобиха шофьор на градския транспорт, подминал пълна пловдивска спирка с 45км/ч

sled-mesets-globiha-shofyor-gradskiia-461

Пловдивският шофьор,за който получихме сигнал, че е подминавал пълни с пътници спирки, е глобен. Припомняме, че медията ни подготви материал, след като пловдивчанин бе сигнализирал за проблема. В сигнала се засягаше известната сред водачите на автобуси практика, а именно да подминават хората на спирките като малка гара и въобще да не ги интересува. Медията ни многократно съобщава за този проблем.
Наглата постъпка бе извършена от шофьор на автобус по линия номер 17. Нашият читател разказа, че е пътувал с въпросния автобус, който курс е осъществен в посока кв. „Прослав“. Регистрационният номер на МПС-то е -„РВ1120СР“. Той се е качил от ЖР „Тракия” към Гребна база, а шофьорът на почти празен автобус бе подминал няколко спирки, чакащи предимно възрастни хора в жегата, въпреки махането им.

След отправена забележка, по-късно шофьорът започнал да спира без да има чакащи, а на спирки с възрастни хора отново се повтаряло подминаването.

По тази причина, пловдивчанинът бил възмутен и подал сигнал до ОП „Организация и контрол по транспорта”, в който разказал цялата ситуация и нарушенията на шофьора. Месец по-късно, сигнализиралият човек е получил официален отговор от ОКТ , в който е пише, че въпросният автобус е подминал една от спирките с 45 километра в час.

Там се заявява още, че ежедневно от общинското предприятие се извършват проверки на всички автобуси, обслужващи МОПТ на град Пловдив. По всички констатирани нарушения са наложени санкции съгласно сключените договори.

Целият отговор на ОП „Организация и контрол по транспорта”:



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ