Започна се! Ученици в Пловдив минаха на онлайн обучение заради ковид!

1848847

Ученици от четири пловдивски училища учат дистанционно заради потвърдени случаи на ковид в паралелките, научи Plovdiv24.bg.

Онлайн занятия провеждат по една паралелка в ПГАСГ „Арх. Камен Петков“, „Княз Александър I“, „Константин Кирил Философ“ и „Димитър Талев“. В детските ясли и градини засега няма случай на ковид, съобщи за медията ни д-р Милена Панайотова от РЗИ – Пловдив.

За разлика от миналата учебна година, сега директорите на учебните заведения не са длъжни да обявяват в сайтовете на училищата, когато има болни от коронавирус и учениците са преминали на обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС).

„Щамът, който циркулира в момента, не е онзи ковид от 2020 година, който протичаше много тежко и имаше смъртни случаи. Сегашният вирус е приравнен на обикновена респираторна инфекция, като грип. По-лек е, а и хората вече имат имунитет“ – обясни д-р Панайотова.

Случаите на ковид се увеличават, но опасност за живота на хората няма, още повече ако се прилагат основните правила за предпазване, а именно – дистанция, маски в градския транспорт и търговските обекти, дезинфекция и лична хигиена.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ