Депутат на Бойко удари по масата: Тагарев пришпорва НС, за да се снима в САЩ как подписва договора

payimage-582466

Депутатът от ГЕРБ и председател на комисията по отбрана Христо Гаджев разкритикува остро Тодор Тагарев пред журналисти в кулоарите на парламента. Причината – настояването на министъра на отбраната спешно да се придвижи в парламента поръчката за бойните машини Страйкъри, пише Епицентър.

В напъните на Тагарев Христо Гаджев видя желанието му да подпише договора за поръчката по време на визитата си в САЩ през следващите дни.

„Няма как да се съгласим с това бързане заради възможностите за снимки на министри, когато пътуват в чужбина“, обясни депутатът от ГЕРБ.

„Проектът за Страйкърите може да бъде завършен напълно във време до края на изтичането на офертата -15 декември“, каза още той и припомни как са се справили с втория договор за изтребителите Ф-16.

„Ако това правителство е поне толкова ефективно, колкото служебното, нещата могат да се случат във време. Съжалявам, но няма как ние да работим в такъв график, който само и само да позволи при предстоящото след две седмици посещение на министър Тагарев в Щатите да се снима с подписването“, обясни Гаджев и каза, че думите на министъра, че едва ли не парламентът ще блокира поръчката, защото не я е разгледал вчера или днес, не отговарят на истината.

„Проблем с цената няма. Процедурата е започната от служебното правителство, това само преведе документите“, обясни Гаджев.

По думите му оставката на Тагарев не стои на дневен ред.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ