Трагедията е огромна! Автобусът с деца изскочил на пътя, Бъклев не е имал никакъв шанс да оцелее

payimage-602855

Стана ясна причината за катастрофата край Малко Търново, отнела живота на 36-годишния моторист от Бургас Славейко Бъклев. По данни на полицията шофьорът на автобуса, движещ се в посока Малко Търново-Звездец, отбил в ляво от платното за движение, в отбивка, намираща се в насрещното движение. Каква е била причината, наложила спирането на ученическия автобус точно там, остава загадка, тъй като в радиус от около 4 километра от мястото няма нито едно населено място, предава Флагман.

При опит да се включи обратно в движението обаче – за да се случи това, трябва да пресече лентата за насрещно движение – при десния му завой в обратна посока изскочил моторът. Няма данни с каква скорост е карал покойният вече Бъклев, тъй като тепърва предстои да се извършат експертизи, но засега може да се квалифицира като „несъобразена с пътните условия”. Точно на този завой преди моста видимостта е крайно ограничена, както от ъгъла на завоя, така и от растителността около пътя.

Де-факто автобусът изскача на пътя на мотора. Бъклев е направил опит да избегне сблъсъка, придвижвайки се плавно към насрещното за него движение, но е било твърде късно. Тъкмо затова ударът е бил в дясната страна на автобуса, а не в лявата, както подсказва логиката. Сблъсъкът е бил жесток, човекът не е имал почти никакви шансове да оцелее.

Предстои да се изясни кой точно е виновен за инцидента. Засега работата по случая продължава от служителите на РУ-Малко Търново.

При всички случаи обаче въпросната отбивка след моста край Ковач в посока Звездец би следвало да не се използва от автомобили, движещи се в насрещното движение. Организацията на пътя точно там



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ