Костадин Димитров за кмет на Пловдив: „Коматево“ и „Остромила“ трябва да имат нов парк

1850447

„Изцяло заставам зад искането Ви за изграждане на нов парк в Коматево и ще работя с цялото си сърце за неговото осъществяване“ – това декларира кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ Костадин Димитров пред жители на квартала и членове на Сдружението с нестопанска цел „Коматевци за Коматево“. На срещата, която се проведе в читалището, присъстваха кандидатът за кмет на район „Южен“ Атанас Кунчев, Георги Василев, Десислава Георгиева и Петя Петкова от листата за общински съветници.

Желанието на жителите е на три общински имота между стадиона и болницата да бъде изграден парк за спорт и отдих. То е подкрепено с подписите на 3700 граждани от кварталите „Коматево“ и „Остромила“.

С активната намеса и по предложение на общинския съветник от ГЕРБ Георги Василев Общинският съвет гласува 60 хиляди лева за изработването на ПУП на тези имоти.

„Жителите на „Коматево“ и „Остромила“, както и на целия район „Южен“ имат нужда от нови зелени територии и паркове. Процесът ще отнеме време, тъй като трябва да се сменят предназначенията на имотите и чак тогава да се пристъпи към изготвяне на ПУП. Но това няма да ни спре и ще работим за този парк“, заяви Костадин Димитров.

Той се ангажира да съдейства при възстановяването на падналата ограда на съществуващия парк в центъра на квартала.

Едно от поставените искания бе да бъде асфалтирана улица „Енос“. „Това е напълно в ресора на районния кмет. Правя непрекъснати обиколки из района и вече съм описал всички компрометирани настилки. Ще заложим средства в бюджета и ще разрешим този проблем“, заяви пред присъстващите кандидатът за кмет на район „Южен“ Атанас Кунчев.

Разширението на Коматевско шосе, подмяна на водопроводната мрежа, изграждане на повдигнати пешеходни пътеки, както и промяна на маршрута на автобуси от градския транспорт бяха сред останалите обсъждани теми по време на разговора. Кандидатите на ГЕРБ се ангажираха да търсят решение по всеки един от тях.

ГЕРБ е с номер 7 на изборите на 29-ти октомври в трите бюлетини – за кмет на Пловдив, кмет на район и листа с общински съветници.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ