Още едно голямо притеснение за жителите на улица в Кючука

1851037

Жителка на ул.“Петър Стоев“ се свърза с екипа на Plovdiv24.bg, за да разкаже за проблем свързан с ужасна миризма идваща от дупка на обекта. В сигнала си, тя споделя, че от седмица никой не я наглежда и нищо около нея не се случва. Изрази й опасенията си, че с настъпващия дъждовен сезон могат да проникват отходни води в основите на жилища и срутване на сгради в близост до изкопа.

„Здравейте! Живея на ул.“Петър Стоев“ 60 в гр. Пловдив и от месеци освен липсата на нормален достъп до жилището си, сме подложени и на невероятна смрад от дупка с фекалии, точно под прозорците ни.

Цяло лято не можем да отворим и да проветрим, но дори и да седим на затворени прозорци – миризмата е навсякъде и трудно може да се избегне.

Въпреки поредицата от протестни действия на живущите (вкл. блокиране на булевард “ Никола Вапцаров“ в час пик), не еднократни репортажи и статии от местни и национални медии, включване на проблема, като точка от темите разглеждани на сесия на ОС Пловдив, ситуацията не само, че не се променя, а става все по-злe. Ако преди време имаше поне по няколко работника или поне веднъж дневно някой минаваше да нагледа дупката, от седмица няма никой и нищо не се случва около нея.

Освен непоносимата миризма и огромните комари ( които са предпоставка за разпространение на заразни болести), се опасяваме при започване на дъждовния сезон от проникването на отходните води в основите на жилищата ни и от опасността от срутване на сградите в непосредствена близост до изкопа.

Също така, не е нормално вече няколко месеца да нямаме нормален достъп до жилищата си – в района има възрастни хора, инвалиди, майки с деца и редови граждани на които се налага да носят на ръце детски колички, торби с покупки, туби с вода ( течащата е със съмнителна чистота), да правят ремонти (много от живущите се оплакват от задръстени казанчета, кранове и уреди, в резултат на ремонта) и пр. Да не говорим, че в случай на инцидент нито пожарна, нито Бърза помощ могат да стигнат до по-голяма част от сградите.

За съжаление, никой от досега потърсените за контакт не поема ангажимент и срокове в които ремонта ще бъде завършен качествено ( след протеста ни, беше зарита набързо част от улицата, но имаме сериозни съмнения, че това беше временно решение и реално ремонта не е извършен качествено).

Доколкото знаем) от публикации в пресата, поради спор за пари ( изисквана индексация от изпълнителя), ремонта е замразен и няма да бъде продължен.

Което означава, че скоро никой няма да довърши ремонта, да запълни дупката и възстанови достъпа ни.

Изпълнители на обекта са ДЗЗД „Еко проект Пловдив“- в консорциума участват „Интерхолд“, „ТЕС кънстракшън груп“ (по настоящем „Парсек билд“) и „ВиК Инфраструктурно проектиране“.

Ремонтът е част от изграждането на Южен Обходен Колектор и засяга доста голяма част от гр. Пловдив, като към момента навсякъде по трасето, положението е подобно.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ