Тошко: Тагарев, имаме ракети за защита, а ги обявяваш за дефектни?! На коя държава си министър

тошко йорданов

Тодор Тагарев е вреден начело на министерството на отбраната, каза днес пред БТА във Варна заместник-председателят на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов.

Той заяви, че изпитва дълбоки съмнения Тагарев всъщност министър на отбраната на коя държава е. България е член на НАТО и лоялен партньор, но като такъв би трябвало да има силна армия, допълни Йорданов. Според него обезоръжаването на собствената ни войска не допринася страната ни да е добър партньор на алианса. „Не може да обявяваш ракети за дефектни, при положение че имаме много малка бройка и това са ни единствените средства за противовъздушна защита на АЕЦ „Козлодуй“ и на столицата“, посочи депутатът.

За купуването на американските бронирани машини „Страйкър“ той коментира, че в НАТО има и други държави, които произвеждат бронетранспортьори, и то на по-ниска цена. Точно този модел САЩ го свалят от въоръжение, той е стар и ние всъщност купуваме остаряла техника, посочи Йорданов. И обясни, че ИТН иска не само Тагарев да се махне от министерския стол, а целият кабинет.

За предстоящия вот на недоверие към правителството Йорданов коментира, че не знае каква ще бъде реакцията на ГЕРБ. Казаното от тях не означава, че ще се случи същото в залата, каза заместник-председателят на ИТН. Според него в ГЕРБ са наясно, че „сглобката“ няма да издържи вечно и в един момент партията ще почне да търпи негативи, които в момента понасят основно партньорите от „Продължаваме промяната – Демократична България“. „Особено през зимата, когато цените почнат да се качват и наближи ротацията в правителството, ГЕРБ няма да могат да казват, че то не е тяхно“, посочи Йорданов. Той допълни, че поради тези причини не е сигурен дали няма да има изненади още при гласуването на този вот на недоверие. „Вотът е политически акт – ние показваме нашата крайна непримиримост към това, което се случва, и ако не сега, на следващия или по-следващия вот ще успеем“, каза Йорданов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ