ГЕРБ мачка в Бургас още на първи тур? Бургазлии обичат Димитър Николов, ето част от проектите му

димитър николов

„За един град са важни смелите мечти. Тези, които включват бъдещи перспективи за развитие. Програмата, която ще ви представя е изключително амбициозна – с мащабите на град, който е два или три пъти по-голям от Бургас. В годините съм се уверил, че не може да постигаш големи мечти, ако имаш малки цели. Заради това моята цел е много голяма – успехът на Бургас“.

С тези думи кандидатът за кмет на Бургас Димитър Николов откри предизборната си кампания и представи програма без аналог в новата история на града, предава Флагман.

„Ще продължа да бъде човекът, който ще се бори Бургас да не бъде пренебрегван. През следващите 4 години ще бъдем в тежка конкуренция с големи градове не само от страната, но и от чужбина. Предстои битка за европейското финансиране! Имам самочувствието да кажа, че управлявам един успешен екип, който може да печели и защитава европейски проекти. Те са национални лидери. И тук има една много тънка тема. Европа ще дава средства на тези градове, които са лидери и успяват да убедят другите около тях, че техните идеи и проекти са по-силни. Не говорим за една или две общини, а за 10-15, а защо не и 20. Ще бъде много трудно, защото ще трябва да ги убедим, че нашите проекти са по-важни. Вярвам, че ще успеем. Тези, които постигнат това обединение ще бъдат водещи в страната и ще привлекат голямото финансиране за мащабни проекти“, каза Димитър Николов.

Той и екипа му са разработили различни секторни политики, които ще подпомогнат за динамичното развитие на общината.

Кандидатът за кмет на ГЕРБ е категоричен, че страната е изправена пред демографска катастрофа.

„Всеки лев, който ще бъде инвестиран в Бургас през следващите години, ще има акцент към демографията, създаване на по-добри условия, които да привлекат хора“, подчерта Димитър Николов.

Образованието е водещ приоритет за Димитър Николов.

Днес той анонсира, че предстои създаването на студентско градче на територията на Пети километър – между ж.к.“Изгрев“ и Северния обход. Кампусът ще бъде разположен на площ от 30 дка. Ще има жилища за студенти и преподаватели, академичен център за научни изследователски лаборатории, дигитална библиотека, паркови пространства и детска градина.

„Ще стартираме изграждането от нула на студентско градче, където и четирите висши учебни заведения ще имат общежития и корпуси. Ще има пространства за забавления, спорт и почивка. Това е амбициозна цел, но съм убеден, че поставим ли я като тема, ще се справим“, допълни Николов.

В програмата му е заложено развитието на „Аква калиде“ като археологически студентски кампус. Комплексът ще е с археологически парк с учебна част, термаленан парк, бунгала и къмпинг за каравани. В района на „Аква калиде“ има 5 културни пласта, което е изключително рядко явление в цяла Европа. Потенциалът е огромен и Общината иска да го развие.

Димитър Николов си постави и друга амбициозна задача – да продължи разкриването на нови факултети. Първият, за който ще се борят, е „Фармация“.

Предвидено е и изграждането на ново училище в кв. „Крайморие“, който е най-бързо развиващия се в града, с много млади семейства. Идеята е в едно от крилата да има морски център, който да привлича деца от цялата страна.

В програмата е заложено и строителството на нови сгради към съществуващи училища – ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, ОУ „Васил Априлов“, Гимназията по компютърно програмиране и иновации, Спортното училище.

Ще се ремонтират основно и редица училища. Сред тях – ОУ „Георги Бенковски“, ОУ „Антон Страшимиров“, училището в кв. Сарафово. За голяма част от тях е осигурено европейско финансиране.

Предстои цялостна модернизация на детските градини – „Вълшебство“ и „Славейче“. Ще се изгради и нова сграда на ДГ „Ален мак“ в кв. „Сарафово“, както и към ДГ „Пинокио“ в ж.к.“Меден рудник“. Предвидени са нови физкултурни салони или ремонт на съществуващи такива в редица училища.

Николов е заложил и на друга интересна идея в програмата си – да има детска градина, която да поема децата на родители, работещи с извънредно време.

В сферата на здравеопазването цел №1 е изграждането на Националната педиатрична болница, по която се работи от години, както и новият корпус на Белодробната болница.

По отношение на пътната инфраструктура водещата цел е вторият обход на ж.к.“Меден рудник“.

„Това ще е много трудна задача, но само преди няколко години, когато говорихме за Северния обход мнозина се смееха, а сега с удоволствие минават през него. Трябва да го направим, за да дадем по-големи перспективи на ж.к.“Меден рудник“, настоя Николов.

В програмата му са заложени изграждането на кръгови кръстовища на бул.“Захари Стоянов“, разширението на бул. „Одрин“, което от няколко седмици реално започна, етажен паркинг на ул.“Ген. Гурко“, още един етажен паркинг до новата детска болница.

Димитър Николов е предвидил да продължи и облагородяването на вътрешните квартални пространства по програмата „Моят град, моят квартал, моята улица“. Заложено е изграждането на редица малки паркове в кварталите.

На дневен ред е и идеята за картинг писта в района на бургаския полигон.

Кандидатът за кмет Димитър Николов подчерта, че съдебният казус с прословутата Дупка на площад „Тройката“ реално е разрешен и след изборите ще има допитване до гражданите за бъдещето на това пространство.

Изготвена е и смела програма за разширяването на индустриалните зони. Логистичен парк – фаза 1 е с изчерпан капацитет, сериозно се запълва и фаза 2 – край ж.к.“Меден рудник“, а новите предложения са за зони в района на Девети километър, където стъпи голям завод за бронетранспортьори, както и зона 12-ти километър, която е общо 346 дка, в непосредствена близост до АМ Тракия и ключови пътища.

По отношение на туризма има планове за създаване на градски аквариум. Ще се търси финансиране по европейските програми, ще се насърчи развитието на водни атракции и разширяването на КТЧ „Ченгене скеле“. Общината ще направи постъпки пред държавата и за получаване на общински плаж, който ще е безплатен.

В спортната инфраструктура са заложени няколко ключови проекта. На първо място новият градски стадион в ж.к.“Меден рудник“, където всички процедури вече са преминали, а съвсем скоро ще бъде обявена обществена поръчка. Вече са осигурени средства за пълния ремонт на спортна зала „Младост“, предвидено е и обновяване на „Бойчо Брънзов“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ