Пловдивски адвокат: Това място се е превърнало в цирей насред града

1851270

В Пловдив имаме една улица, която по соцвреме се наричаше „Комсомолска“, а сега името и е „Младежка“, така известния пловдивски адвокат Стефан Левашки започва публикацията си в социалната мрежа. Позволяваме си да публикуваме мнението му, защото засяга важен за града ни проблем. Ето как адвокат Левашки продължа:

„Целият ми съзнателен живот се е въртял около тази улица, в близост се намира основното училище, в което съм учил, сега пазарувам на намиращия се на нея пазар и си разхождам кучето Ринго. В моето детство по нея вървяха тролеи и тя беше отворена към едно от най-натоварените кръстовища в Пловдив, наричано от съгражданите ни ресторант „Стадиона“. Сега вече няма нито ресторант, нито тролеи, улицата е относително спокойна откъм автомобилен трафик, по средата и минава широка алея, от двете страни на която се извисяват огромни чинари. Младежка започва от сградата на областната управа и продължава току до занемарения от години градски стадион. Самата улица би могла да бъде уникална за нашия град с даденостите, които има, но наместо това се е превърнала в клоака с изпотрошените си сергии, изпочупените тротоари, на места вече дори нямат плочки, пазар за плодове и зеленчуци, на който няма нито една чешма, само една миризлива химическа тоалетна. Със съжаление бих казал, че това прекрасно като възможности място се е превърнало в цирей насред града, а би могло там да бъде изграден един модерен фермерски пазар, да има фонтани, зелени площи, детски площадки, малки и уютни кафенета и ресторантчета, наместо това пустош и безстопанственост.

Преобразяването на тази улица за мен ще бъде атестация за бъдещия кмет на Общината, както и за кмета на район Централен. Понеже в приятелската си листа тук имам много мераклии да ни управляват, ще ми бъде интересно да прочета каква е визията им за улица „Младежка“, която за съжаление прилича повече на улица „Консервна“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ