Ексклузивно: Няма да затварят Бетонния мост скоро

1852605

Бетонният мост няма се затваря за ремонт и реконструкция точно в този момент. Проектът на НКЖИ е подаден в Община Пловдив за одобрение и за издаване на разрешение за строеж. Заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев е пратил документацията в Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) за професионално становище на гилдията, научи ексклузивно Plovdiv24.bg. Докато оттам няма становище, затварянето няма да се случи.

Проблемът с пътната връзка между централната градска част и район „Южен“ ескалира през последните дни. В общината бе внесено протестно писмо срещу затварянето на съоръжението, а по предложение на групата на ГЕРБ на последната сесия в настоящия мандат ще се обсъжда приемане на обща декларация във връзка със затварянето на Бетонния мост.

НКЖИ планира затварянето на Бетонния мост да се случи в края на октомври. Точната дата трябва да бъде уточнена на среща между представители на държавното дружество и община Пловдив. Ремонтът на съоръжението ще продължи малко повече от 6 месеца.

„Настояваме първо да се пуснат изцяло за двупосочно движение булевардите „Христо Ботев“ и „Руски“ и улица „Иван Вазов“ и след това може да разговаряме за Бетонния мост. Нашето становище е, че реконструкцията не трябва да продължава повече от 4 месеца“ – каза за медията ни заместник-кметът Райчев.

Община Пловдив за пореден път поставя въпроса за безвъзмездно предоставяне на имотите на БДЖ от южната страна на стадион „Тодор Диев“, за да разшири улицата в този участък. Вицекметът е категоричен, че няма да подпише затварянето на Бетонния мост за реконструкция, докато не се изпълнят всички изисквания на общината.

Райчев припомни, че в споразумението от 2018 година между НКЖИ и Община Пловдив се премахва мостът. После е подписано ново споразумение, което предвижда реконструкция чрез повдигане.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ