Генерал Гном се хвана за главата! ДСБ със скандална декларация на 15 км от София: Не гласувайте за нашия кандидат

payimage-600261

Тежък местен скандал се заформи с кметската кандидатура в Елин Пелин. Екшънът тръгна по класическата схема – местните структури издигнаха техен си фаворит, но от централата – в случая ДСБ в София, избраха собствен кандидат.

И трите партии на коалицията са издигнали Николай Савов за кандидат-кмет на общината,но ръководството на къмносините от София наложиха Стефан Николов, който местните определиха като самозванец и по никакъв начин не са съгласни той да се бори за властта в Елин Пелин.Въпреки че е регистриран в ОИК в общината, главсекът на ДСБ атакува в ЦИК решението на ОИК за регистрация на г-н Николай Савов. Според местните в Елин Пелин, листата за съветници е изцяло и еднолично избрана от Стефан Николов, затова те се отричат от нея. Не гласувайте за Савов и листата му, призоваха представителите на ПП-ДБ в Елин Пелин.

Ето и целият случай, описан от организацията в декларация:

Д Е К Л А Р А Ц И Я

от представителите на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ в община Елин Пелин до членовете и симпатизантите на коалицията в община Елин Пелин

Приятели,

Ще Ви запознаем, от наша гледна точка, какво е състоянието на коалицията „ПП -ДБ“ община Елин Пелин в настоящата предизборна ситуация.

На 27.08.23г. общинското събрание на ДСБ определя за кандидат за кмет на общината г-н Николай Савов. В същото време Националното ръководство на ДСБ решава да наложи отгоре самопредложилия се Стефан Николов.

Имайки предвид решението на общинското събрание на ДСБ, на 29.08.23г. трите партии от коалицията „ПП -ДБ“ в общината сключваме споразумение, с което издигаме кандидатурата за кмет на общината на г-н Николай Савов.

На 21.09.23г. в ОИК регистрирахме г-н Николай Савов за кандидат за кмет на общината. Стефан Николов прави скандал в ОИК, за който председателя на ОИК на 23.09.23г. публикува изявление.

На 23.09.23г. главният секретар на ДСБ атакува с жалба в ЦИК решението на ОИК за регистрация на г-н Николай Савов.

На 25.09.23 със свое решение ЦИК отменя решението на ОИК за регистрация на г-н Н. Савов. Според ЦИК пълномощното, с което е регистриран Н. Савов, не редовно, макар че с подобно са регистрирани кандидати в около десетина други общини в областта.

На 26.09.23г. на регионално ниво, с протекцията на представителите на ДСБ и ПП, е дадено пълномощно на Стефан Николов, който в последния момент регистрира себе си и листата за местните избори.

Д Е К Л А Р И Р А М Е

Стефан Николов, кичейки се като кандидат от коалицията „ПП – ДБ“, всъщност не представлява общинските представители на коалицията. Стефан Николов е един самозванец.

Стефан Николов е наложен от горе. Стефан Николов е един парашутист.

Листата за съветници е изцяло и еднолично избрана от Стефан Николов и ние, като представители на коалицията се отричаме от нея.

П Р И З О В А В А М Е

Да гласувате, но не гласувайте за Стефан Николов и листата му.

От „Демократи за силна България“ : Валентина Илиева Салех – секретар на общинската организация на ДСБ

От „Да България“: Петър Петров

От „Продължаваме Промяната“: Асен Иванов

Николай Савов е бивш шеф на Завода за отпадъци, бивш зам.-кмет на Елин Пелин, който бе изгонен от столичния кмет Йорданка Фандъкова заради фатален инцидент в предприятието. Савов има немалко врагове в региона, като преди 2 години имаше и жалби, че буни хората да излизат на всякакви протести за щяло и не щяло, без да е местен.

Савов беше освободен от длъжността заради инцидент с общ работник, който падна от стълба във фабриката и загина. Тогава Фандъкова разпореди проверка на Савов за здравословните и безопасни условия на труд в завода. Савов бе обвинен от Столична община в системни нарушения и организация на работата.

Савов бе набеден и за топли връзки с БСП, които му давали гръб, докато бе в центъра на скандала с фатално пострадалия работник.

Стефан Николов е бил три мандата общински съветник в Елин Пелин и за втори път се кандидатира за кмет на общината. Завършил е средното си образование в Централното спортно училище „Олимпийски надежди“ в столицата. Висшето си образование получава от „Стопанския факултет“ на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ в специалността „Бизнес и икономика“.

Николов се занимава и с частен бизнес и предприемачество в сферата на строителството и ресторантьорството.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ