Това ли е най-тясната къща във Варна?

1695920240_war3

Варна се гордее със старите и красиви сгради, които са туристическа забележителност, а голяма част от тях са и паметник на културата. Повече от къщите са като произведение на изкуството – цветни, с красиви орнаменти и независимо дали става дума за обществено здание или частен дом, всяка сграда посвоему е разказвач на любопитна история.
Наскоро в мрежата беше разпространена снимка с друга уникална сграда в града – считаната за най-тясната къща. Не само туристите, но и местните жители с учудване „откриха“ тази къща и споделиха изненадата си в мрежата.

„Родена съм във Варна, но си признавам, тази тясна къща за първи път я фиксирах преди месец. Разпитах и се оказа, че си е отделна къща. Честно казано, по-тясна къща не съм виждала. На “Преслав” има една тясна, но не чак толкова.

Построена е може би през 80-те, а познати споделиха, че вътрешните дворчета били уникални. А най-важното е, че съм завършила в Климент и въобще не съм я забелязала“, пише дама в мрежата.

Тясната къща се намира на ул. “Михаил Колони” 7. В първия момент човек остава с впечатление, че тя е част от друг имот, но се вижда, че двата имота са с отделни номера.

Освен това архитектурата на трите къщи се различава, при това значително. Жителите в района споделят, че последният етаж е обособен като тераса, на която хората си гледат и цветя.

Хората споделят, че портата към вътрешния двор е широка колкото каруца, а самите дворчета са повече от красиви.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ