Прекрасна новина за детските градини във Варна!

детска-градина-1280x853

Безплатни допълнителните дейности в общинските детски градини започват от днес 09.10.2023 г., съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна. Средствата са осигурени от бюджета на Община Варна, по Програма за приобщаващо образование на деца, ученици и студенти и в неравностойно социално положение.

В допълнителните дейности ще бъдат обхванати всички желаещи, близо 8000 деца, от ІІ до ІV възрастова група във всичките 51 градини. Допълнителните занятия са в областта на чуждите езици, музикалното и танцово изкуство, рисуване и приложни изкуства, спорт и други активности.

Целта на допълнителните занятия е да се развиват моториката и въображението, да стимулират креативност, свобода и отношение към изкуството; да формират естетически усет; да отключват артистичните заложби на детската личност и спомагат процесите на общуване, посочват от ресорната дирекция.

Децата от първа група не са включени в програмата поради важния за тях период на адаптация към новата среда, привикване към нов режим и правила в детската градина.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ