ВиК-Пловдив: Сушата е причина за зачестилите аварии в Пловдив, палим свещи за дъжд

Screenshot 2023-10-10 at 11.39.50

Авариралият водопровод на улица „Волга“ 60 е много стар и амортизиран. Съоръжението има висока зона, с по-голямо налягане, заради сградите на Бунарджика. Водоподаването сега е спряно от „Волга“ 22 до кръстовището с бул. „Васил Априлов“, съобщи за „Фокус“ инж. Антон Гълъбов от ВиК – Пловдив.

Както съобщихме, снощи гръмна водопроводът на ул. „Волга“ и наводни участък от намиращия се по-ниско булевард. На мястото е изпратен авариен екип на водното дружество, който продължава работа и в момента. В изолираната отсечка, в която е спряна водата, трябва да се смени тръба с дължина около 3 метра. Ще се отстрани етернитът и на негово място ще се сложи полиетилен.

Инж. Гълъбов обясни, че етернитите в Пловдив са много амортизирани и затова авариите по тях са чести. Друга странична, но важна причина за повредите, е че сушата е достигнала по-голяма дълбочина и се създава напрежение в старите тръби. Затова авариите тази година са три пъти повече от миналата година.

„Ние палим свещи за дъжд, а в Перник, като завали, казват: Получаваме стока“ – разкри фирмения фолклор инж. Гълъбов.

По негова информация отстраняването на аварията трябва да приключи най-късно до 14,00 ч., въпреки че в сайта на ВиК – Пловдив се съобщава срок до 17,00 ч.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ