Бедният български народ да му мисли! Асен Василев уби надеждите: Отстъпки за горивата ли? А, не

payimage-591039

Отстъпката в цената на горивата в размер на 25 стотинки за литър няма да се прилага отново. Това коментира пред журналисти финансовият министър Асен Василев, попитан от репортери дали се предвиждат подобни стимули с оглед растящата цена на горивата.

„Не, няма да да има подобна отстъпка… По-скоро ще трябва да се насочим към други мерки, тъй като мярката 25 стотинки, която работеше, в редица европейски държави, беше спряна от комисии в тях“, обясни Асен Василев. По думите му единственият начин тази мярка да бъде възобновена е тя да важи за всички автомобили, в това число и за небългарските транзитно преминаващи, което би я направило икономически необоснована, тъй като се цели да се подпомогнат българските потребители.

„Прекалено е рано да се оцени ефекта от конфликта в Израел, това ще зависи от реакциите на Саудитска Арабия, на Иран, както и на международните пазари на петролни продукти. Следим ситуацията, тъй като знаете, това се отразява на цялата икономика и на бюджетните постъпления до голяма степен“, заяви още финансовия министър.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ