Първи кадри от зрелищните арести в Пловдив и страната

1854417

МВР пусна зрелищни кадри от арестуването на членовете на организираната престъпна група, изнасяла военни продукти за Русия, видя Plovdiv24.bg. По-рано по този повод в Пловдив се проведе пресконференция.

В брифинга участваха Мария Павлова, заместник-главен прокурор, Живко Коцев, главен секретар на МВР, Пламен Тончев, председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ и Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив.

Акцентите:

Вчера на територията на наши областни градове се извършиха действия, вследствие на които е разкрита ОПГ, създадена с користна цел – търговия на стоки с двойна употреба от България към Русия.

За целта е било регистрирано търговско дружество в Пловдив. Закупени са стоки за 4 милиона лева – военни продукти, сред които авиационни радиостанции, бинокли, оптични прицели и други, в противовес на санкциите на страната ни към Руската Федерация.

Всички членове на групата са арестувани, общо 12 души. 5 от тях са чужди граждани – трима руснаци, албанец и гражданин на Беларус. Разследването продължава и към настоящия момент. Доставените стоки са използвани за войната в Украйна, предназначени са за специалните части като ЧВК „Вагнер“ например, 26-ти специален отряд, военно-морската пехота, а не за редовната руска армия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ