Деца излязоха на протест в Пловдив

1854974

Родители и деца от спортен клуб „Ера“ посрещнаха общинските съветници на Пловдив с плакати „За едни има зали, за други няма“ и“ „Г-н Здравко Димитров, постъпете честно с „Ера“. Протестът е провокиран от отказа на кмета Здравко Димитров да подпише взето вече решение от Общинския съвет, свързано със спортна зала, където децата да тренират. Въпросната зала се намира на улица „Чернишевски“ 9, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Родител разказа пред камерата ни за проблемната ситуация. По думите на жената всеки клуб може да кандидатства за общинска зала.

От своя страна спортен клуб „Ера“ кандидатства за нея и на 7 септември Общинският съвет взима решение и дава помещението за срок от 10 години на клуба.

В последствие кметът Здравко Димитров взима решението да не подпише договора и спортният клуб не може да влезе във владение. До момента няма ясен отговор за създадената ситуация.

През медиите Здравко Димитров е оповестил, че чака ръководителите на клуба за среща. Преди 10 дни тя се е провела, но без присъствието на Димитров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ