К-19 затяга обхвата си: Бургас налагат спешно нови мерки в училища и детски градини

payimage-510635

Бургас с по-строги мерки в детските градини и училищата, срещу Ковид-19. Случаите в района не намаляват вече втора седмица, голяма част от заразените са деца.

Средната заболеваемост в Бургаска област е 88 заболели на 100 000 души население. За сравнение средните стойности в страната са 55 заболели на 100 000 души. Случаите на ковид започнаха да се увеличават рязко след началото на новата учебна година в областта.

От РЗИ-Бургас съобщиха, че всеки ден между 5 и 6 деца са сред заболелите. Затова се налагат по-строги мерки в учебните заведения. Филтър преди влизане, мерене на температура, дезинфекция. В някои училища дори децата влизат от различни входове, за да се избегне струпване. Ако се разболее ученик, действа наредбата за карантина на целия клас за 5 дни.

„Всеки ден имаме ученици, които са регистрирани с положителен резултат за COVID-19, като когато имаме ученик се карантинира цялата паралелка. Прави впечатление, че повече са заболелите ученици, отколкото преподаватели“, коментира пред БНТ д-р Мирослава Киселкова, РЗИ-Бургас.

„Продължаваме проветряването на класните стаи и помещенията, както и засилена дезинфекция. Това са мерките, които в училище се прилагат“, Мариана Стефанова, директор на ОУ „Васил Априлов“ – Бургас.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ