МИСТЕРИЯ! Димитровград е обгазен със серен диоксид, ТЕЦ Марица 3 не работи от седмица

тец марица

Обгазяване със серен диоксид над допустимата средночасова норма от 350 микрограма на кубик е регистрирано над Димитровград днес в 11:00 часа. Топлоелектрическата централа „Марица 3“ не работи от седмица, дори и в момента, съобщи главният юрист на дружеството Юлиян Семерджиев, предава Нова.

На сайта на Изпълнителната агенция по околната среда показа, че действително има превишение на нормата, което е отчетено от Автоматична измервателна станция „Раковски“.

От Агенцията очакват Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково да уведоми обществеността кой точно ще понесе отговорност за регистрираното превишение на нормите. Къде е била извършена проверка, на кого са били дадени предписания и чия дейност ще бъде спряна, питат от централата.

„Да, действително има отчетено превишение със стойност 360,06 микрограма. За нас то бе очаквано“, коментира директорът на РИОСВ – Хасково Мариана Вълчева. Тя уточни, че има система, която следи преноса на въздушни маси. Въз основа на данните ѝ единственото обяснение и заключение е, че става дума за емисии от серен диоксид от енергийния комплекс „Марица Изток“, посочи Вълчева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ