Секретарят на Радев посочи с пръст акад. Денков: Нарушава закона! Това, което направи вчера…

димитър стоянов

Секретарят на президента по отбраната и сигурността – Димитър Стоянов отправи обвинение към премиера акад. Николай Денков, че е нарушил закона. Повод за това му даде вчерашната консултативна среща, инициирана от президента Румен Радев, по повод рисковете и заплахите пред националната сигурност заради конфликтите в Близкия изток след новата ескалация на израелско-палестинския конфликт и войната в Украйна.

Вчера не присъстваха вътрешният министър, нито главният секретар, те бяха задължени да дойдат на срещата, това е нарушение на закона, по указания на премиера, това не е нормален начин на комуникация“, заяви пред БНТ Димитър Стоянов.

По думите му президентът не е свикал КСНС заради предстоящите местни избори и вероятността президентската инситуция да се превърне в арена за предизборно партийно говорене.

„На тези закрити срещи се споделя класифицирана информация, има политически лидери, които използват тези документи като жълти вестници“, допълни Димитър Стоянов. Той отбеляза, че няма пряка заплаха за национална сигурност на България, но всеки един конфликт крие рискове.

„Няма реформа в службите, целта е смяна на ръководителите“, каза още Димитър Стоянов.

За участие в консултативната среща бяха поканени председателят на Народното събрание Росен Желязков, министър-председателят Николай Денков, заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел, министърът на отбраната Тодор Тагарев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев, председателят на ДАНС Пламен Тончев, председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Антоан Гечев и директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев.

На „Дондуков“ 2 не бяха поканени лидерите на парламентарно представените политически партии.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ