Шеф Петров скочи на „Мастършеф“: Подсъдимо е това, което правите! Само ако ви видят…

шеф петров

Шеф Петров скочи на „Мастършеф“. В основата на гнева на готвача е неправилно отваряне на миди.

„Много ме озадачи в „Мастършеф“ това, че хората отварят черни миди сурови – казва шеф Петров и добавя: Това за мен е направо подсъдимо! Първо, защото единствено стридите и понякога мидите сен жак се отварят сурови и никои други.“

Според Петров черните миди са абсолютно забранени за обработка преди варене. Най-малкото защото са много твърди и при отварянето им може да се стигне до инциденти като порязване. „Всеки един добър адвокат в света, когато види това предаване, може да го осъди. Нито един готвач в света не отваря черни миди сурови“ – категоричен е шефът.

Топ готвачът добавя, че мидата трябва да се сложи за секунди във вряла вода и след това тя сама се отваря. Според него няма логика да се отвори сурова мида, която след малко ще бъде сготвена.

„Има и още едно правило: Черна мида, която се глазира и не се отвори, се хвърля, защото е развалена. Отделно, когато се напъва, можеш да вкараш парче от черупката вътре, което дори не се усеща. Това парче, може да ти влезе в червата и да ти направи големи проблеми.

Петров казва също, че показването на такива практики могат да накарат някого да се нарани вкъщи и когато се пореже с някоя мида, може да каже: „Ами аз гледах от „Мастършеф“. Според Петров подобни предавания трябва да наемат кулинарни консултанти, защото рано или късно някой ще ги осъди за нещо.

От самото предаване отказаха да коментират думите на готвача.

Проверка на „България Днес“ в интернет установи, че черни миди често се отварят, преди да се готвят. По този начин например се готви в Англия. На много други места по света също черните миди първо се отварят и после се готвят. Всеки шеф си е шеф и сам си решава какво да прави.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ