Мария Габриел хвърли бомба след срещата с Лоранс Бун: Подновяваме договора за партньорство!

payimage-585985

България и Франция подновяват договора за стратегическо партньорство от 2008 г. с нова пътна карта. Това каза вицепремиерът и външен министър Мария Габриел след срещата си с държавния секретар по европейските въпроси на Френската република Лоранс Бун в Министерството на външните работи (МВнР). Това е първото посещение на Лоранс Бун в България.

Благодаря за предложението и ние го приемаме – да актуализираме договора за стратегическо партньорство от 2008 г. с нова пътна карта и ключови възможности за стратегическата автономност, управлението на кризи и други, каза вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, предава ДарикНюз.

Надяваме се, че РС Македония ще продължи изпълнението на споразуменията и поетите ангажименти съгласно Френското предложение. Това заяви френският държавен секретар по европейските въпроси Лоранс Бун.

„Те трябва да направят реформи. Затова с германския и полския колега отидохме в Скопие – за да подкрепим реформите, които понякога са трудни“, каза тя.

„За мен е много важно да посещавам РСМ и България и съм благодарна, че Мария Габриел спомена ролята на Франция за постигането на компромисен вариант по време на френското председателство на ЕС“, каза тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ