,,Мамо, стоя на тъмно, да не ме видят“: Българче едва оцеля в Израел, майка му разказа ужаса

даниела

„Ако бяхме кацнали час по-рано и бяхме на пътя от летището, мисля, че в този момент нямаше да разговаряме. Няма оцелели на този път, всички, които са били там, са убити, разстреляни, отвлечени”. Това заяви пред Nova News българката Даниела Ангелова, която от години живее в Израел.

Тя разказа за преживяванията на детето си, което се е укрило по време на атаката от „Хамас”. „Каза ми: „Мамо, стоя на тъмно, да не ме видят. Ако нападнат, да мога да избягам”. Не пожелавам на никоя майка да проведе такъв разговор”, каза Даниела.

„След 2 прекрасни седмици, прекарани в България със семейството на съпруга ми Емо, в събота, в 6 часа сутринта се качихме на самолет от София за Тел Авив. Сестра ми трябваше да дойде да ни посрещне на летището. По време на полета нямахме никаква представа какво се е случило в Израел. Когато кацнахме, на телефоните си започнахме да получаваме стотици съобщения – от приятели, от самия кибуц.

Сестра ми каза, че няма как да дойде да ни посрещне, защото пътят от летището до нас е затворен и не е безопасно да се пътува по него“, разказа Даниела.

По-малкото им дете е било в кибуца, нападнат от терористи. Той се намира на 4 км от Ивицата Газа. Детето се е затворило в стаята в убежището без светлина, без храна и вода. Сега то е добре, спасено е от съседа им, който е защитник доброволец.

„Името му е Еран Цорев, на 53 г. По време на ракетната атака той, вместо да отиде към убежището, с оръжие в ръка е излязъл до оградата и е видял десетките бойци от „Хамас”. Благодарение на него, нашето дете, моето семейство, целият наш кибуц беше спасен. Аз и Емил дължим живота на детето си на този човек“, обясни българката, която от години живее в Израел.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ