,,Възраждане“ беснеят: Ще бойкотираме декларациите за Израел и Грузия! Защо да са спешни?!

payimage-587017

„Възраждане“ няма да участва в гласуването на двете декларации, които влязоха в програмата на днешното извънредно заседание на НС. Документите са в подкрепа на Израел и Грузия.

На брифинг в парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов отбеляза, че двете декларации са се появили изненадващо и без да са обсъждани във външната комисия на НС. Ще се гледат само в почивката след вота на недоверие. „Възраждане“ не разбрали какво налага тази спешност.

„Когато се приемат такива декларации, особено във връзка с война, практиката е различна“, заяви той. И даде пример – миналата година за Украйна, например, за няколко часа е свикан председателски съвет, на него се обсъдила ситуацията, решило се да има обща декларация, която да обедини опозиция и управляващи. Тя е гласувана след прегледани 3 варианта.

„Сега говорим за не по-малко опасна ситуация, макар и не толкова близо до нашите граници. Но този път няма председателски съвет“, ядоса се Костадинов. И напомни, че вчера е имало съвет, а темата не е била повдигната.

И двете декларации били написани с лаишки тон.

„По-скоро са продукт на политически пиар от една от партиите – ПП-ДБ. Това е опасно. Международното положение е изключително изострено и дипломацията не търпи такива изцепки“, заяви Костадинов. И обяви, че партията му няма да присъства при разглеждането им.

България не е гумен печат, заяви той, като се усъмни в авторството на текстовете, тъй като виждал българската гледна точка.

В Грузия има 2 непризнати републики, но са признати в Русия и други страни например. Допълнително влошаваме отношенията си Руската федерация, предупреди Костадинов. Конфликтът в Близкия Изток пък бил натоварен с голям заряд и трябвало по-сериозно отношение, а не да се обсъждат в почивката – между вота на недоверие и 2-3 кафета

Костадинов обяви, че ще подкрепят БСП за инициирания от тях нов вот на недоверие. Според него обаче той трябва да е след края на предизборната кампания, защото иначе това ще я натовари с много допълнителни събития, които нямат връзка с нея. Сегашният вот бил пряко свързан с териториалните планове и веднага гласуваната пътна карта, с която се убива българската енергетика. Ако „Възраждане“ започне да управлява, ще изпрати тези решения в коша. Чакат мотивите на БСП и очакват те да са коректни. Имат готовност да ги разширят

„Макар да нямаме достатъчно гласове, трябва да им показваме какво пагубно правят за държавата. Тези хора нямат експертиза“, настоя той във връзка с поведението на управляващите към енергетиците.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ