„Сирените завиха. Чакаме бомбите на кораб Рожен“: Български кораб блокиран в Израел, на борда има…

кораб рожен

Голяма драма с българският кораб „Рожен“, който се намира в израелското пристанище Ашдод. Той е на док в близост до бойните действия и ще напусне опасната акватория най-рано след седмица. В непосредствена близост се водят бомбардировки.

Пред БНТ изпълнителният директор на Български морски флот Александър Калчев заяви, че няма опасност за екипажа. Корабът „Рожен“ все още е в израелско пристанище, подготвя се отплаване

Моряци от кораба, обаче заявиха, че не се чувстват в безопасност. Те твърдят, че сраженията се водят доста близо до тях. „Сирените завиха. Чакаме бомбите на кораб „Рожен“. Само върху нас да не падат, че лошо! Както казва Калчев, всичко е спокойно. За тях няма война и ние сме безсмъртни“, коментира един от моряците.

Всички моряци на борда, които са 14 българи и петима украинци, са добре.

Корабът ни „Рожен“ е в израелското пристанище Ашдод, екипажът е в безопасност Според капитан Калчев нивото на опасност на кораба въпреки военната обстановка е първо, което е най-ниското.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ