Потресаващо! Кандидат за кмет облепи контейнерите за боклуци в Бургас с лика си

ивайло дражев

В Общинската избирателна комисия на Бургас има подадени няколко жалби за неправомерна агитация, показа проверка на Флагман.бг. Те касаят поставянето на плакати на един от кандидатите за кмет.

Става въпрос за една емблематична личност в Бургас Ивайло Дражев, който отново се пробва за пореден път да стане градоначалник. Преди 4 години получи едва 0,25 % от гласовете, а в предходните избори също беше около този процент.

Кандидатът за кмет наднича от доста контейнери в града – с големи черни очила и дава смели обещания – безплатна синя зона (само за бургазлии), общинско ЕРП, общинско ВиК и куп други.

Първият сигнал срещу него е подаден от сметопочистващата фирма, които са озадачени от подхода в кампанията му.

В ОИК констатират, че действително плакатите не са разлепени на правилните места, но не могат да санкционират нито Ивайло Дражев, нито ПП „Свобода“, защото деянието трябва да бъде констатирано в момента на извършването и да се ангажира отговорността на конкретно физическо лице. Ако такова бъде установено – глобата е от 2 до 5 хил.лева.

В ОИК обаче са установили, че има едно нарушение, за което може да санкционират ПП „Свобода“ – надписът „Купуването и продаване на гласове е престъпление“ трябва да заема минимум 10 % от лицевата част на агитационния материал, а това, както се оказва, не е изпълнено.

Жалби за неправомерната агитация в полза на Дражев са подадени и от политически сили. Произнасянето по тях е идентично.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ