Гърми страшен скандал! Винят кмета на Созопол, че си купил кораб: Ще си търся правата!

Тихомир Янакиев

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев си купил кораб за разходка на туристи. „Името на кораба е „Магелан“, струва поне 100 000 лева, интересно откъде кметът е извадил толкова пари“, алармират местни жители. Според созополчани, КПКОНПИ задължително трябвало да провери произхода на парите, пише Труд.

„Това са неща, които се хвърлят с цел да ме компрометират, във връзка с предизборната кампания. Готов съм да покажа документи, да застана очи в очи с този, който ме обвинява в това и да си потърся правата по съдебен ред“, каза Янакиев.

„Моето семейство притежава половината от „Магелан Созопол ООД“. Корабът е закупен в съдружие, преди да стана кмет с намерение да развиваме малък семеен бизнес. Тогава не съм и мислел да ставам кмет, но след като това се случи, прехвърлих дяловете на съпругата ми. От две години корабът не работи и е обявен за продажба“, каза Янакиев.

По думите му, „Магелан“ струвал около 80 000 лева и за всичко можело да се направи справка в нотариалните регистри.
„Спрягат ме за частен паяк, искам да се провери дали общината има частен паяк. Няма такъв. А когато бях избран за кмет имаше и го премахнах. Очевидно съм засегнал нечии бизнес интереси“, каза още Янакиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ