Георги Гатев, ГЕРБ: Приемствеността в политиката е качество на далновидния управленец

1861010

Интервю с Георги Гатев – кандидат за кмет на район „Тракия“ от ПП ГЕРБ

– Г-н Гатев, представете се пред нашите зрители – на каква възраст сте, образование, опит?

– На 36 години съм, женен, с едно дете. Кандидат съм за кмет на район „Тракия“, където живея цял живот откакто съм се родил. Средното си образование завърших в ЕГ „Иван Вазов“, след което продължих с бакалавърска степен по политология в Пловдивския университет. Имам завършена магистратура в УНСС в София. През годините, в които бях студент, имах възможност две лета да работя и живея в САЩ. Имах възможност да участвам в изграждането и реализирането на европроект по ОП „Рибарство и аквакултури“. След завършване на висшето ми образование съм работил на отговорна позиция в три частни компании. След това успях да реализирам своите идеи в моя собствена компания и дейност. Седем години по-късно мога да кажа, че имам успешен бизнес в сферата на автоуслугите.

– Кметът на „Тракия“ три мандата Костадин Димитров сега е кандидат за кмет на Пловдив. Ако бъдете избран, ще има ли приемственост в управлението на района?

– Искам да отбележа, че от началото на кампанията се стремя тя да бъде позитивна, открита и с грижа към човека. Приемствеността, последователността и извличане на ползите от предходното управление, особено ако е толкова успешно, колкото на г-н Костадин Димитров, е в основата на успеха на един бъдещ кмет.

Енергията на всеки кандидат трябва да бъде насочена към надграждане на това, което вече се е случило и да добави своята стойност в годините, в които ще управлява.

В тази връзка категорично мога да заявя, че ще има приемственост в моето управление, ако бъда избран за кмет на „Тракия“. Дори нещо повече – моята програма е изградена съвместно с г-н Костадин Димитров и е програма на реални проекти, които стоят в кметство „Тракия“. Т.е. написаните неща в нашата програма не са обещания, а са неща, които са действително започнати и има нужда някой да ги довърши.

Смятам, че приемствеността в политиката е качество на далновидния управленец.

– При срещите си с тракийци какво най-често искат от вас, какви въпроси най-често поставят?

– Последните две седмици имах възможността да се срещна със стотици хора. В болшинството си хората ме посрещаха с усмивка и с позитивизъм, когато се представях редом с името на г-н Костадин Димитров като негов наследник и последовател в район „Тракия“. Голяма част от хората се радваха и лично с мен да се запознаят, изпозвайки думи и обръщения, че се радват, че се дава път на младите. Доста казаха: Щом г-н Димитров ви има доверие на вас, ние също ще ви подкрепим. Като цяло, настроенията в район „Тракия“ са изключително позитивни и положителни.

В интерес на истината, има и хора, които нямат интерес към изборите. Предимно са млади хора, малка група от тракийци, но все пак ги има, изпитват апатия към политиката. Единици са тези, които изказаха недоволство, но по-скоро от неща, които не зависят от районния кмет, а от неща, които са на ниво на голям кмет или на държавно управление.

Мога да ги обобщя в три групи както искаха тракийци от мен: да бъде продължено развитието на район „Тракия“, както се е случвало до момента, следващият кмет да бъде близо до хората, както беше предишният, да бъдат запазени тревните и зелени площи и, ако може да бъдат увеличени. В мое лице мога да гарантирам, че тези желания ще бъдат изпълнени, тъй като точно тези неща са акцентът в нашата програма: грижа за хората, близко управление до граждани, както и готови проекти за решаване на зелените площи в района.

– Вашият предшественик превърна парк Лаута в емблематично място, паркът бе разширен със 70 дка. Той изгради нов парк „2019“ на бул. Освобождение, започна облагородяването на парк „Кан Крум“. Ще продължите ли в тази посока на развитие на зелената система?

– Да, разбира се, че ще ги продължа. Г-н Димитров оставя в кметството наследство готови проекти, които трябва да бъдат реализирани след него. Много неща бяха направени в неговите три мандата, но има и други, които могат да се направят: довършване на парка зад паметника „Кан Крум“, надграждане и добавяне на още атракциони в парк „Лаута“, пространството между зона А12 и А10, което се намира южно от парк „Лаута“. Гарантирам, че ще направим стъпки за превръщането на Ботаническата градина в парк, но определено проектът и финансирането там трябва да бъдат много сериозни, за да получи ефекта, който имаме в „Лаута“. На последно място, но не и по важност, тревните междублокови пространства.

– Предвижда ли се в „Тракия“ отварянето на нова детска градина или ясла?

– Добрата новина е, че следващото управление в район „Тракия“ ще има възможността да открие нова детска градина. Срещу блок 126 има построена, готова градина, която предстои да бъде отворена.

Относно детските ясли – има определен терен в карето между зона А12, А10 и А11. Теренът е обособен, предвиден е за детска ясла и предстои в следващите 4 години на мандата да бъде изпълнена.

Искам да уверя жителите на „Тракия“, че в района има няколко терена, които са със статут за детски заведения. Т.е. след откриването на новата градина пред блок 126 и тя започне да функционира, ние ще направим задълбочен анализ да проверим до каква степен и колко необходими места има за децата и колко има нужда в бъдеще да бъдат разкрити.

– Кои ще са приоритетите в инфраструктурните проекти?

– В инфраструктурата на „Тракия“ има няколко акцента, които съм отбелязал в програмата. На първо място това е паркирането. Големият проект, който ще бъде изпълнен в следващите 4 години, е построяването на многоетажен паркинг близо до блок 62.

Имам ангажимент да изградим и осигурим възможно най-много паркоместа, но искам дебело да подчертая, че няма да бъде за сметка на тревните площи.

Планираме в следващия мандат бул. „Цар Симеон“, от „Асеновградско шосе“ до „Ягодовско шосе“, да бъде доасфалтирана в участъците, където има нужда.

Акцент в нашата програма за инфраструктурните проекти е и приоритетната зона А13, т.нар. „Скобелева майка“. Обходих пеша района от край до край и се срещнах с много хора. Районът е голям и широк, има потенциал.

Други инфраструктурни проекти са междублоковите пространства. В голяма част от блоковете до момента бяха изградени нови тротоари и площадки пред тях. Има места, на които е удоволствие да седнеш и си починеш, или да живееш там.

Трябва да отбележа, че в грижата за района трябва да се включим всички заедно. Администрацията от своя страна ще направи необходимото, за да може гражданите да се чувстват добре, но моята цел в следващите 4 години е да обединим хората около идеята за превръщането на „Тракия“ в един още по-добър квартал за живеене и да развием заедно всички тези междублокови пространства.

– Ще продължите ли политиката „близо до хората“ на районното кметство? Как точно си го представяте?

– Аз идвам от частния сектор, от сферата на услугите. Там, ако не обслужваш хората с отношение, ако не им обръщаш внимание и ако не се стремиш да решиш техния проблем, си загинал. Предходното управление с цялото административно обслужване беше изключително отворено към гражданите и това е нещо, което ще искам да запазя и да продължа. В моята работа стигнахме до ниво, в което клиентите в един момент се превърнаха в приятели и идваха да ни посещават с и без причина. Това е моделът, който искам да наложа и в районното кметство.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!

Георги Гатев е кандидат за кмет на район „Тракия“ от ПП ГЕРБ, бюлетина 7.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ