Какво се случва?! ТЕЦ „Бобов дол“ натрупа 800 хил. лева санкции

тец марица

Глоба от 150 000 лева постанови Районният съд в Дупница за ТЕЦ „Бобов дол“. Санкцията е за изпускане на вредни газове в атмосферата, установено при проверка на РИОСВ.

Случаят е отпреди година, когато по сигнали на местни жители от Големо село, екип на РИОСВ направил непланирана проверка в централата. Установено е, че през незатворена клапа на 200-метровия комин се изпускат непречистващи и неорганизирани емисии от работата на котел 1 представляващи отпадъчни газове, без пречистване през сероочистваща инсталация, които са били насочени и изпускани директно в атмосферата.

Съставеният акт през април тази година е обжалван по съдебен ред. Съдът счита, че наказателното постановление следва да бъде изменено частично относно размера на наложената имуществена санкция, който следва да бъде намален от 200 000 на 150 000 лв. като по-реална и справедлива, пише в решението. То подлежи на обжалване.

Така санкциите на централата вече възлизат на около 800 000 лева, обяви наскоро МОСВ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ