Президентът Радев пред нервен срив: Не разбирам това лицемерие! Управляващите обявиха война на…

payimage-580062

Диалогът е необходимост, но той следва да има за цел отстояването на национални интереси, сигурността и благосъстоянието на обществото, а не преследване на котерийни интереси. Всички тези красиви опорки, зад които се прикрива в момента управлението, са тъмните идеи от тъмния сценарий от записа. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев.

„В момента имаме скрито управление по сценария от записа, който има за цел постигане на користни цели с цената на тежки деструктивни компромиси, на нарушаване на базови европейски принципи и ценности, на опрощаване на грехове, на легитимация на беззаконието и безнаказаността и политическото избелване“, допълни държавният глава.

Той подчерта, че няма как да бъде част от този сценарий и допълни, че няма да допусне президентската институция да стане заложник на „тъмни интереси“.

Не аз, а управляващите обявиха война на президентската институция. В момента те зоват за диалог, но това не е протегната ръка за партньорство. Настояват за конституционни и законови промени, с които да осакатят тотално правомощията на президентскатат институция, за да може тя да не бъде коректив. Такова лицемерие не го разбирам, каза още държавният глава.

Относно информацията за продажба на „Лукойл“ Радев коментира, че това е показател, че промяната се извършва „на тъмно“ – без анализ за потенциалните последствия от евентуална сделка.

„Управляващите дължат отговор каква съдба предвиждат за рафинерията, на заетите в нея и като за българската енергетика“, посочи Радев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ