Бомба избухна на 200м от кораба Рожен в Израел. Четирима моряци се завърнаха у нас

моряци рожен

Наложи се веднъж и да се местим, след като бомба избухна на 200 метра от нас. Това каза пред Нова телевизия помощник-капитанът на кораба „Рожен” Стойчо Ангелов, минути след завръщането си на родна земя.

Той и още трима моряци от „Рожен“ кацнаха на летище „София“ около час след полунощ.

Ангелов сподели, че на 7 октомври, към 6:30 часа сутринта видял първия черен дим от Газа.

Той каза още, че на борда на плавателния съд са останали общо 17 души – 12 българи и петима украинци. „Рожен” вече бил наполовина разтоварен, но се очаква да напусне опасната акватория най-рано след седмица. Затова се наложи и евакуацията на част от екипажа.

Благополучното завръщане на родна земя на четиримата моряци стана факт след серия от перипетии за част от екипажа на плавателния съд, който все още се намира в израелското пристанище „Ашдод”, в близост до бойните действия.

В сряда привечер технически проблем стана причина самолетът с българите на борда да се върне обратно в Тел Авив, 30 минути след началото на полета. За NOVA от Министерството на транспорта съобщиха, че сънародниците ни веднага са били прехвърлени на друг полет, който кацна в София към 00:50 часа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ