Кандидат-кметицата на ПП за Русе, която блъсна пенсионерка, щяла да чисти отровния въздух с… приказки

кирил петков рена

Отровният въздух в Русе, който праща в гроба хиляди невинни граждани всяка година, е сакралната тема в града.

Смрадта, която дишат жителите на крайдунавския град, продължава да разяжда белите дробове на децата, но в същото време е любима популистка тема за поколения кандидати за депутати, министри и кметове.

Горещата тема е залегнала в предизборната програма и на представителката на „Продължаваме промяната“ Рена Стефанова, определяна в множество медийни публикации като приближена до ексцентричния бивш транспортен министър Ник Събев, прочул се като Дедо Еконтий, пише Блиц.

„Решаването на един от най-сериозните проблеми – замърсяването на въздуха и водите, има нужда от системни и непрекъснати действия като строг мониторинг, както и проверка на всички комплексни разрешителни на индустриалните предприятия, и ние вървим в тази посока“, напевно обещана Стефанова пред любезните микрофони на придворните журналисти от „Промяната“.

Обещава, обещава, обещава, но от действия няма и помен.

До момента няма каквито и да било данни, че не само Рена, но и нейните политически босове от „Промяната“ Асен Василев и Кирил Петков не са си мръднали пръста да прочистят Русе от обгазяването, което предизвиква експлозия от респираторни заболявания.

Да се заиграеш предизборно с важен проблем като замърсяването на въздуха без да си мръднеш пръста да го решиш е не само грозно, но изглежда и като подигравка към и без това топящото се население на Русе.

Затова от „Промяната“ трябва много да се замислят преди да започнат да бръщолевят пред камерите.

Това не е първата изцепка на Стефанова. Неотдавна тя взриви обществеността в Русе с признанието, че тъй като в момента няма работа и съответно разполага с много свободно време, може да стане между другото и кмет на един от най-красивите български градове.

Втората отвратителна издънка стана през декември 2021-а, когато Стефанова, тогава действащ депутат, блъсна с автомобила си възрастна жена на пешеходна пътека в София. След ПТП-то пенсионерката Димка Димитрова, която беше закарана по спешност в „Пирогов” с опасност за живота.

Възрастната жена тръгнала на пазар, когато депутатката връхлетяла върху нея без почти никакъв спирачен път. След приема в „Пирогов“ спешните медици установили счупени гръбначни прешлени, което й нанася трайни увреждания.

В последствие прокуратурата поиска и получи депутатския й имунитет и случаят завърши с признаване на вина от обвиняемата и присъда от 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок след сключване на съдебно споразумение.

Въпреки че все още е в изпитателен срок, това не пречи на ПП да я издигне за градоначалник.

„Русе заслужава повече“, обича да казва Рена Стефанова.

А, мнозина биха допълнили: „Да, Рена, Русе наистина заслужава повече от хора като теб! В града има достатъчно млади, образовани и подготвени хора, които със сигурност ще бъдат много по-полезни с визията и действията си за развитието на Русе“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ