„Крадци ни управляват, малоумници работят!“: Русенци бесни на ,,успешния кмет“, градът е като след война

русе

Скъпи софиянци, предлагаме ви иновативно решение на неволите ви с жълтите павета, директно от града на първите неща, предава GlasNews.

Така русенец се обърна иронично в социалните мрежи, публикувайки снимка на „иновативното решение“. Няма да го описваме – снимката казва всичко. Тя провокира хората от Малката Виена да възкликнат: „Превърнали сме се в първия трагичен град на абсурди и разруха!“ И да попитат:

„Идиоти ли работят, идиоти ли управляват…?“

Отговорът на част от коментиращите под поста на Ивайло Ненов, е красноречив за това какво мислят русенци за „арт инсталацията“: „Крадци ни управляват, малоумници работят!“ А ето как я описва жител на града, очевидно незагубил чувството си за хумор:

„Това е арт инсталация, в която органично са съчетани паветата, докарани от Никола Обретенов, някои камъни от времето на Керчо Джамбазов и Пенчо Кубадински, както и материал от дългото и успешно управление на Пламен Стоилов. Няма да се учудя, ако калта между блоковете е от времето на Митхад паша. Гледайки в краката си, русенци и гостите на града могат да се усетят континюитета в тъканта на града, плавнатата еволюция, смяна на поколенията и ефирното усещане на аурата на родното място, където са минали етапите на живота ни. След време някой успешен кмет ще асфалтира площада и само по време на ремонтите ще можем да се замислим над тази композиция. Впрочем, покрита с недоизчистен асфалт, тя ще придобие още един слой на историчност.“

Че е смешно, смешно е. Ама все пак е по-скоро тъжно…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ