Израелският посланик у нас: Или подкрепяте Израел, или подкрепяте тероризма!

Йоси Леви Сфари

Трябва да победим. Длъжни сме да победим. Израел нямаме друга алтернатива. Трябва да победим, защото нашите либерални ценности, демокрацията, нямат друга алтернатива. Ако Израел не победи всички ще страдаме.

Това заяви посланикът на Израел у нас Йоси Леви Сфари по време на заседанието на парламентарната Комисията по здравеопазване, предава ДарикНюз.

„Страданието на моя народ се случва в Израел, но и Западът ще почувства това. Не мислете, че Западът ще бъде спасен от това. Или ще се борим заедно срещу тази идеология на омразата, на експремизъм и на религиозен радикализъм или всички ще страдаме“, добави Сфари.

Здравната комисия в Народното събрание обсъди възможностите за засилване на двустранните отношения в областта на здравеопазването между Република България и Държавата Израел.

“Няколко минути преди да вляза в тази зала получих едно много тъжно съобщение. Миналата неделя разговарях с едно семейство – жената стана жертва, две деца успяха да намерят спасение скрити под един шкаф, а жената е отвлечена и сега е в ръцете на терористите. Няколко минути преди да вляза тук научих, че жената е мой колега от външното министерство”, сподели той.

“Това, което стана на 7 октомври отвори огромна рана в сърцето на нацията. Всеки има приятел, съсед или член на семейството, който е успял да избяга. Ужасите и усещането, че сме нарушили нашето обещание към нашите деца, че никога повече няма да се случват такива ужаси, това не беше акт на терор, а абсолютно умишлено и със знанието, че това е жестоко”, категоричен е посланикът на Израел у нас.

“От 7 октомври аз и колегите ми в посолството чуваме много гласове на подкрепа. Без съмнение България следва същите морални ценности, които народът изказа към моя народ преди 8 години. Това е приятелство, което се корени далеч в историята”, отбеляза дипломатът.

“Или подкрепяте Израел, или подкрепяте тероризма, няма друга алтернатива”, смята той.

Посланикът на Израел у нас увери, че те използват и спазват всички норми на международното право, за да се защитят. “Това прилагаме към мирното население на Газа”, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ