Наглост: Славчо Атанасов продължава да раздава незаконните си брошури, разпънал ли е кметът чадър?

Screenshot 2023-10-20 at 10.46.26

Коалиция „Съединени за Пловдив” с кандидат-кмет Славчо Атанасов продължава да нарушава изборните правила, като дори погазва решение на Общинската избирателна комисия. Въпреки решението на ОИК, че те нямат право да раздават брошурите, в които е лика на Борислав Инчев, на шатрата те все още се разпространяват.

В решението на ОИК категорично е записано, че „Съединени за Пловдив” да не разпространява агитационни материали, чието съдържание е в нарушение на Изборния кодекс.
Освен коалицията, в която участват Георги Титюков, Владимир Кисьов и Георги Колев, видно е, че и кметът на Община Пловдив не си върши работата. С решението на ОИК се възлага на кмета на Община Пловдив да ИЗЗЕМЕ всички агитационни материали на МК “Коалиция Съединени за Пловдив” разпространени на територията на община Пловдив, съдържащи снимка, на която присъства кандидатът за общински съветник и кандидат за кмет на район “Южен” на община Пловдив от „Българска прогресивна линия” – Борислав Инчев.

Решението е с предварително изпълнение и не подлежи на обжалване. В този смисъл въпросът е дали кметът Здравко Димитров е абдикирал от задълженията си, или е опънал чадър над коалицията, издигнала Славчо Атанасов.

Кандидатът за кмет на „Южен” Борислав Инчев е категоричен, че ще пусне нова жалба в ОИК, като ще види и възможността за подаване на сигнал в прокуратурата заради бездействието на Община Пловдив.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ