Министърът на отбраната удря по масата: Русия остава най-голямата заплаха за националната сигурност

тодор тагарев

Русия остава най-голямата заплаха за националната сигурност. Ще видим развитие в средата на сигурност и съответно промени в системата за сигурност. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев по време на международната конференция „Спечелване на мира в Украйна“.

Министърът отбеляза ключовите събития в средата за сигурност.

„Първият фактор е агресията на Русия. Тя започна през 2008 г. с войната срещу Грузия, продължи през 2014 г. и анексирането на Крим. Агресията кулминира през февруари 2022 г. с пълномащабната инвазия на Русия в Украйна. С учения в нашата икономическа зона, нарушаване на свободния трафик в Черно море, ситуацията вече е доста сложна“, каза Тагарев.

„Стабилен мир може да има, когато Украйна успее да възстанови своите граници от 1991 г. Без това не можем да разчитаме на стабилност в региона. Дори да има пълно възстановяване на териториалната цялост, това не означава автоматично прекратяване на руската агресия“, добави той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ