Дедо Еконтий опита да овладее местната власт: С кампанията на Рена пръсна 5 милиона… на вятъра

кирил петков рена

Вероятно най-скъпата кампания, правена през последните години. Така източници на Narod.bg определиха напъна на бившия транспортен министър Николай Събев, собственик на „Еконт“, да пробута за кмет на Русе своята юристка Рена Стефанова.

Според груби сметки опитът на Дедо Еконтий да овладее местната власт в преследване на свои бизнес интереси му коства поне 5 милиона лева.

Парите са похарчени са организирането на прояви в скъпо струващи зали, отпечатването на десетки хиляди флаери, тениски и всякакви рекламни материали с лика на адвокатката, наемането на билбордове, плащането на телевизии, радиа и информационни сайтове, които да канят бившата депутатка за удобни интервюта, наемането на голям екип, създаването на абсурдни събития като танцуването на валсове на кея на река Дунав и, разбира се, раздаването на солидни финансови стимули на избиратели, които да пуснат „правилната“ бюлетина и т.н. и т.н.

Целият напън и потрошени милиони, обаче, се оказват на вятъра, защото подкрепата за Рена Стефанова е около 8%, т.е., кандидатът на ПП-ДБ, всъщност на Дедо Еконтий, няма абсолютно никакъв шанс да е следващият кмет на един от най-красивите български градове – Русе.

За капак насилствено спусната кандидатура буквално разцепи избирателите на управляващата коалиция „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“, което изигра лоша шега на кукловодите, коментираха източниците.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ