„Вторият баща“ на Оряшкова от „Игри на волята“ е кандидат за Общината в София! Спаси още Багата и други герои

1-54

България се влюби последните седмици в едно открито, честно, силно и безкрайно волево момиче в „Игри на волята“ – Мария Оряшкова.

Многократната световна и европейска шампионка е главен фаворит на зрителите за спечелването на формата.

Знаете ли обаче, че можеше и въобще да не я гледате на екран, ако не бе Румен Стоилов.

Познават го много хора и всеки по различен начин. Едни като шампион в самбото. Други като доцент, написал не един и два труда. Трети като бизнесмен, с когото са имали честни отношения. Четвърти като спонсор на самбото, а след това и на джудото, раздал милиони левове лични средства, за да ги има тези два спортта. Пети като депутат от ГЕРБ.

А от двайсетина дни насам и като кандидат за общински съветник от партията на Бойко Борисов.

Та навремето, когато вижда Мария Оряшкова да живее в залата за самбо в родното Панагюрище, Румен Стоилов прави всичко възможно да й подсигури бъдеще, каквото заслужава всеки един голям шампион.

В самбото много добре знаят колко пъти Стоилов е подавал ръка на днешната звезда в „Игри на волята“, колко пъти е бил последната опора в живота й, в който тя губи рано баща си. Помогна й да влезе, а и да завърши НСА, помогна й да стане единствената в историята на самбото, влязла в Топ 10 в класацията за Спортист на годината.

Всъщност Румен Стоилов има безкраен принос и за сигурността в… столицата.

Когато разни сенчести групировки дърпаха състезателите му, за да ги хвърлят в нощни побоища и престъпления, бившият шампион промотира, заедно със Стоян Саладинов, спортното самбо. И така остави от правилната страна на живота и Багата, и близнаците Димитрови и още безкрайно много младежи!

Някои от които със сигурност днес щяха да лежат по затворите, или на друго място, ако Стоилов не ги беше оставил в самбото…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ