Нова детска площадка откриха до гарата

Screenshot 2023-10-21 at 12.09.27

Детска площадка бе открита до жп гарата в Сливен по инициатива на сдружение „Лекари на света“, в партньорство с Община Сливен. Площадката отвори врати в петък следобед за децата от близкия кв. „Надежда“. Малчуганите бяха посрещнати от доброволците от „Лекари на света“, зам. кметовете Пепа Чиликова и Камен Костов, директора на Центъра за обществена подкрепа в кв. „Клуцохор“ Георги Петров, директора на Националната художествена гимназия „Д. Добрович“ Александър Дойчинов, приятели и съмишленици на инициаторите. Пепа Чиликова благодари на сдружението и поздрави децата, пожела им много забавления и да пазят красивите съоръжения, за да им носят радост още дълго време напред.

Събитието се превърна в празник с музика, балони и изложба от рисунки на най-малките жители на квартала.

Площадката се намира върху терен от 300 кв.м., който Общината предостави на международната организация „Лекари на света“. На нея има пързалка, катерушка, беседка, пясъчник и красива вълнообразна стена за игри, изрисувана от екип на художествената гимназия. Поставена е ажурна ограда. Децата от „Надежда“ вече ще имат свое място, като връстниците им в другите квартали на града. Пътят на учениците към близките учебни заведения преминава покрай съоръжението, което ще е отворено за тях в свободното от уроци време. Програмният мениджър на „Лекари на света“ Петър Малинов съобщи, че площадката ще бъде предадена на Общината. Администрацията обмисля идеи за затревяване и облагородяване на мястото около нея.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ