Ключов свидетел: Разследването за смъртта на Денди е прекратено по политически причини

денди

„Разследването за смър­тта на Денди е прекратено по политически причини.“ Това каза за „България Днес“ авангардният столичен артист и диджей Ивайло (Иво) Иванов. Той се е познавал по­край различни артсъбития с Любомир Милчев и с неговата бивша съпруга Юлия Минева. Иванов е и един от ключови­те свидетели по досъдебното производство за смъртта на Денди, образувано по тра­гичния случай, което онзи ден бе прекратено от Софийската градска прокуратура. Според заключението на разследва­щите няма данни за насил­ствена смърт, а ексцентрични­ят писател, ерудит и светски хроникьор е паднал на главата си и се е уда­рил фатално.

„Не смятам също така, че разследването е било толкова щателно“, до­бави Иво Иванов. Диджеят спо­дели още, че никой не го е известил за прекратява­нето на разследването, нито са го държали в течение по времето, когато спецовете нищеха случая. Извикан е бил един-единствен път през пролетта на миналата година в Шесто районно управление на МВР при дознателя Григоров. За „България Днес“ експоловинката на Денди спомена, че той е разпит­вал и нея.

Диджеят си спомня, че във фатална­та нощ е видял известния сто­личен бохем около полунощ в градинката на столичната църква „Свети Георги“. Милчев бил „с чантич­ката, с кученцето си“. Иванов уточнява, че Денди „лежал’’ на земята“. Не назовава обаче имената на хората, които са били с него в този момент.

„Денди ми даде визитката си и каза: „Звъннете ми утре да се почерпим“, разказа аван­гардният артист. На въпрос дали са помогнали на Денди да се изправи, Иванов отгово­ри: „Да, да, да! По главата му имаше кръв“, уточнява диджеят» Сега обаче си припомни, че екстравагантният поет и музикант не му е казвал да е бил удрян от някого. Ключови­ят свидетел доверява, че по- късно е звънял на Денди, но той не е отговарял.

Как разследващите са обо­рили заключението от аутопсията, че Любомир Милчев е бил убит, остава въпрос без отговор. Както се казва, „слу­чаят е приключен, забравете“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ