България потъна в мъка! Четирикратният шампион Мирослав Ангелов е загиналият пилот край Шумен

394271756_712216084272297_9090580334990431318_n

Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов е загиналият по време на тренировка в край Шумен, пише Блиц.
Неговият навигатор Георги Гаджев е в болницата в Шумен в стабилно състояние, с фрактура на таза и е в съзнание. Гаджев е в реанимация за допълнително наблюдение, като вече е успял да говори с най-близките си.

Катастрофата по време на втория ден от тестовете е станала на дълга права и с много висока скорост, като състезателният автомобил на Ангелов и Гаджев се е ударил челно в бетонна стена.

След удара колата се е запалила, а Гаджев е успял да извади от горящия автомобил Миро, който обаче за съжаление е починал по-късно от вътрешните наранявания, които е получил при удара

Ангелов започна в петък двудневни тестове на макадам с бившия заводски пилот на Мицубиши в WRC Кристиан Солберг, като имаше идея да кара в Световния рали шампионат догодина в група WRC2.

Този уикенд Миро трябваше да реши дали да участва в последния кръг от румънския рали шампионат на макадам и също така смяташе, че по време на рали „Япония“, с което завършва сезона в WRC, да обяви, че планира да кара с програма от 7 ралита в WRC2 догодина.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ