Внимание! Суха кашлица мори децата във Варна

1869028

Дихателни усложнения събарят децата във Варна. Това научихме от родители, които вчера – първия работен ден от новата седмица, не пуснаха потомството си в детските градини.

Още от петък започна да кашля. Кашлицата е суха. Няма температура. Бухането зачести в събота и неделя, макар че времето бе топло и бяхме извън града на чист въздух, разказа родител.

По негова информация, научена от майки в различни райони на Варна, много деца не са били пуснати вчера в детските градини.

Болнаво е това време – не е нормално да е толкова топло в края на октомври. Това явно е причина за толкова много заболели деца, разказаха майки. По техни данни в някои групи в детските градини във Варна заболяемостта е около 30 на сто.

Няма данни за ръст на болните от ОРЗ във Варна. Регионалната здравна инспекция обаче отчита данните на седмична база и се осланя на информация от лекари, тоест не обхваща самолечението в домашни условия.

За миналата седмица бюлетинът сочи, че броя на регистрираните остри респираторни заболявания (ОРЗ) е следният: регистрирани са 292 случая със заболяемост 6,77 промила, срещу 307 случая със заболяемост 7,12 промила от предходната седмица. През миналата седмица е регистрирано 1 лице с диагноза грип, по клинични данни. Съобщени са 10 лица с усложнения от ОРЗ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ