ГЕРБ пита ВиК Варна: Защо хиляди граждани стоят всеки ден без вода?

Image_15949843_40_0

Хиляди варненци всеки ден са лишени от вода! Седмици наред сухите режими обхващат улици, междублокови пространства, цели квартали, жалват се хората, с които се среща активът на ГЕРБ.

Справка в сайта на ВиК Варна сочи, че само вчера – 23.10.2023 г., без вода са били абонатите от ул. „Мургаш“, „Перперикон“, в карето на ул. „Дубровник“, „Железни врата“, „Генерал Попов“ и бул. „Васил Левски“; село Звездица, около сп. Марек и ул. „28“, жк „Конфуто”, част от ул. „Петко Стайнов“.

Статистиката няколко дни назад също е стряскаща:

В неделя без вода са били абонатите около ул. „Подп. Калитин“, от ул. „Железни врати“ до ул. „Дубровник“, бул. „Княз Борис I“ – от 165 и 163, за които имало доставена водоноска. Горна Трака, ул. „Посев“, „Панайот Хитов“, бул- „Васил Левски“, бул. „Владислав“, „Д-р Пискюлиев“, „Георги Бенковски“, „Тодор Влайков“, районът около фабрика „Христо Ботев“.

В събота: Живеещите в карето между „Д-р Пискюлиев, ул. „Дрин“, бул. „Христо Ботев“, ул. „Кракра“, местност Малко Ю над Виница, Манастирски рид. Десетки са примерите за сух режим и в дните назад!

Всичко това буди тревога и много въпроси към ръководството на ВиК Варна. Вчера народният представител от ПП ГЕРБ Бранимир Балачев и председателят на ОбС и кандидат за общински съветник от ГЕРБ Тодор Балабанов поискаха среща с управителя Веселин Русев, по време на която са представили дълъг списък с авариите във Варна за периода от 09.10. до 23.10.2023 г., които засягат хиляди хора.

Очакваме пълна информация и разяснения по случаите, както и отговори на въпросите:

Защо всеки ден има хора, които са без вода?
Тези аварии свързани ли са с изпълнението на проекта на ВиК за изграждане на водопроводи и канализации или причините са други?
Има ли политически натиск върху ръководството на ВиК Варна за умишлено бавене на ремонтите по улиците и за безводие за хората?
Повод за тези съмнения дава скандалното назначение на звездата от „Биг Брадър“ и политически ренегат от ИТН, настоящ активист на Промяната, Кирил Симеонов за зам.-председател на Надзорния съвет на „Българския ВиК холдинг“ ЕАД. Холдингът обединява водните дружества в страната, сред които и „ВиК Варна“.

Пресцентър на ПП ГЕРБ – Варна



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ