Големият провал на Киро: “Ловешкия завод“ с над 1000 работни места отваря догодина в… РСМ

петков

Германската компания за електромобили Next.e.GO не споменава и думичка за завода, който трябваше да заработи в Ловеч. Проектът беше представен от Кирил Петков – тогава служебен министър, през 2021 г. Инвестицията трябваше да е на стойност 140 млн. евро и се очакваше да ще осигури над 1000 работни места още през 2023 година, пише Tribune.

Към днешна дата обаче завод няма, а компанията дори не споменава България в бъдещите си планове в последния материал по темата на „Ройтерс“.

Германският производител на електрически превозни средства планира да построи три нови микрофабрики в Европа и САЩ през следващите няколко години, докато разширява производството на своите евтини, малки градски EV, съобщи главният изпълнителен директор Али Везвай.

Компанията вече има един завод в Германия и планирана фабрика в Северна Македония, която трябва да започне производство през 2024 г.

Next.e.GO се стреми да построи друг завод в Европа и фабрика в САЩ.

В момента производителят на електромобили произвежда e.Wave X, малък четириместен електромобил за 24 990 евро (26 457 долара) в завода си в Аахен. Той е направил около 1200 бройки досега и сливането на SPAC ще осигури оборотен капитал за разширяване на производството.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ