Полиция, жандармерия и арести във Велико Търново: Обещавали се екскурзии след изборите

payimage-449151

Броени дни преди местните избори продължават специализираните полицейски акции в страната срещу купения вот. Акцията във Велико Търново започна рано сутринта. Екипи на полицията и жандармерията влязоха в село Водолей. Има трима задържани за изборни нарушения.

Акция се проведе и на територията на Русенска област, където са изградени КПП-та. Проверяват се всички автомобили. В село Водолей през последната една година броят на новорегистрираните жители рязко нараснал.

„Средно по десетина души са регистрирани на един адрес, къщите са на пръв поглед необитаеми, но въпреки това има направени адресни регистрации. Целта е да установим тези хора по какви причини са били регистрирани, кой им е съдействал за такава регистрация. Сумарно са около 50 човека поне. Говорим за период около година“, каза гл. инспектор Веселин Райков, предаде bgonair.

Местните жители отричат да са им давани пари за някой от кандидат-кметовете. „Питаха ни, провериха ни личните карти, шестчленно семейство сме. В тази къща живеем аз, синът ми, снаха ми, двете ми внучета и съпругата ми. Не се занимавам с тези избори, защото в нашето село има много доносници, нито даваме пари, нито се занимаваме с пари“, заяви Стефан Христов, жител на селото.

От полицията обаче твърдят, че има данни за търговия с вот. „Доста от кандидатите съдействат на хората за да бъдат адресно регистрирани – да им извадят документи, лични карти. Има и обещания за екскурзии след изборите“, твърди гл. инспектор Райков.

В Русе тази сутрин бяха изградени контролно-пропускателни пунктове, на които бяха проверявани всички автомобили. Полицейската акция и там беше насочена срещу нарушения и престъпления срещу политически права на гражданите и противодействие на конвенционалната престъпност.

Сред арестуваните в село Водолей е 50-годишен мъж от Велико Търново за икономически престъпления, като се проверява и участието му в търговия с вот.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ