Какво се случва в България?! Второ убийство в рамките на часове, МВР са на крак

труп

Разследването започнало, след като вчера около обяд жена потърсила съдействие в полицейското управление в Нови пазар. Пред криминалисти споделила, че е притеснена, тъй като съпругът ѝ, който живеел в семеен имот в село край града заедно с 35-годишния им син, не отговарял на телефонни обаждания, предава 24 часа. Веднага към адреса били насочени екипи на РУ – Нови пазар, които установили нанесени щети в пристройка към къщата и разхвърляни в двора прибори, домашно имущество и техника, а в една от стаите – безжизнено тяло на възрастния мъж.

Случаят веднага бил докладван на дежурен прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен, под чиито указания продължили процесуално-следствените действия на криминалистите от областната дирекция. На място пристигнали директорът на ОДМВР – Шумен старши комисар Георги Гендов, административният ръководител и окръжен прокурор Орлин Куздов, наблюдаващият прокурор Павлин Вълчев и съдебният лекар д-р Владимир Владов. При извършения оглед било изяснено, че смъртта е настъпила вследствие на множество травми в областта на главата и тялото на мъжа. Иззети и приобщени са множество веществени доказателства. Паралелно с това криминалисти от РУ – Нови пазар предприели активни действия за установяване на евентуалния извършител и час по-късно в полицейския арест бил задържан синът на жертвата – криминално проявен и разследван за притежание на наркотични вещества и техни аналози, за блудство, кражби, осъждан за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества.

Назначени са различни съдебни експертизи, разпитани са свидетели. Работата по документиране на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 116 от НК продължава под ръководството на окръжната прокуратура в Шумен.

Подробности за предприетите действия по случая, довели до бързото установяване и задържане на извършителя на тежкото престъпление, оповестиха на брифинг директорът на областната дирекция на МВР в Шумен старши комисар Георги Гендов и окръжният прокурор Орлин Куздов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ