Шапки долу! Мед. сестра Недева спаси детенце на улицата, било на косъм от смъртта

o-WOMAN-DOCTOR-facebook

Медицинска сестра от Ловеч е спасила дете чрез бързата си намеса на улицата, съобщиха от общинската администрация.

Пред офис на куриерска фирма в Ловеч сестрата от детска ясла „Шарено петле“ Анелия Недева е изчаквала реда си, когато е видяла разтревожена майка да държи детето си, изпаднало изведнъж в тежко състояние. Недева се е намесила, като е направила изкуствено дишане на детето два пъти. Бързата ѝ намеса се оказва животоспасяваща, докато пристигне екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Това разказа за БТА директорът на „Шарено петле“ Румяна Железарова.

Детето, което е на година и четири месеца, веднага е било настанено в инфекциозното отделение с диагноза вирусна инфекция. Няма опасност за живота му, вече си е вкъщи.

Анелия Недева работи в детската ясла от по-малко от година, но е с 20-годишен стаж. Предстои да бъде поощрена от директора на детското заведение в следващите дни, заяви Железарова.

В знак на благодарност за проявено героично действие и с пожелание да бъде все такъв човек – полезен за хората, кметът на община Ловеч Корнелия Маринова е връчила благодарствен адрес на Анелия Недева, информират от общинската администрацията.

„Интересно е, че предния ден обърках офисите и оставих ходенето за пратката за следващия ден, когато стана случката с детето. Като че ли нищо не е случайно на този свят“, разказва Анелия Недева, цитирана от пресцентъра на Общината.

На срещата при кмета са присъствали още заместник-кметът Венцислав Христов, директорът на „Шарено петле“ Румяна Железарова и Катя Колева, главен експерт „Медико-социални дейности“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ